Pentukummit

Suomen Amerikanstaffodshirenterrieriyhdistyksessä toimii pentukummeja, joihin voi ottaa yhteyttä mieltä askarruttavissa kysymyksissä jo ennen pennun hankintaa sekä sen jälkeen. Pentukummit asuvat eri paikkakunnilla ympäri Suomen.

Hallituksen ja muiden toimihenkilöiden yhteystiedot löydät yhteystiedot -sivulta.

Janika Hiltunen, Helsinki

Olen aktiivinen koiraharrastaja Helsingin Puistolasta. Sekä työ- että vapaa-aikani kuluu pitkälti koiraharrastusten parissa. Olen ammatiltani eläintenkouluttaja ja työkseni vedän kursseja koirakoululla. Koiria on ollut perheessä aina, tällä hetkellä laumaani kuuluu reilu 4-vuotias amstaffiuros Domi ja puolivuotias nuorukainen Stella, sekä muutama nuori narttu asuu sijoituksessa. Koirien kanssa käydään näyttelyissä ja treenataan rallytokoa sekä omaksi iloksi hajutyöskentelyä. Minun puoleeni voi kääntyä missä tahansa mieltä askarruttavassa asiassa, autan mielelläni pentua harkitsevia tai pennun kanssa elämää aloittelevia eteen tulevissa kysymyksissä.

Yhteystiedot: janika.hiltunen@hotmail.com, puh. 040 846 2621

Maarika Wallenius, Espoo

Olen Maarika Wallenius, Espoosta. Esittelykuvan koiran ei pidä antaa hämätä, amstaffeja ollut jo 30 vuoden ajan. Tällä hetkellä Rusina amstaffi ja kaksi beagleä Rane ja Ripa. Koirieni kanssa harrastan näyttelyitä ja mejää (=verijälkeä). Ammattini on myös  vahvasti koiraharrastukseen liittyvä, toimin Kennelliitossa näyttelysihteerinä. Koirien kanssa toimiessa punaisena lankana tulisi olla positiivisuus, yhdessä tekeminen ja sitä kautta onnistuneeseen koira-arkeen.

Yhteystiedot: maarika.wallenius@elisanet.fi, puh: 040 743 0919.

Jonna Rovio, Pori

Morjens!, Olen Jonna, nelikymppinen amstaffisti Porista. Omaan laumaan kuuluu 4,5-vuotias ast-narttu Ruusa ja puolivuotias mittelspitz Rauno. Amstaffeja on ollut vuodesta 2004 saakka, mutta vanhuksista on jo aika ottanut voiton. Harrastan Ruusan kanssa tokoa, vaikka harvakseltaan kisaillaan. Mitä enemmän teet ja touhuat koiran kanssa pennusta lähtien, sitä varmemman kaverin koirasta saat.

Yhteystiedot: jonna.rovio@gmail.com, puh. 050 406 7746

Elli Kiiski, Nokia

Olen asunut koko ikäni koirien kanssa ja niiden kanssa on tullut touhuttua vaikka ja mitä. Ensimmäinen amstaffini tuli minulle 2013. Amstaffin kanssa ollan tutustuttu moniin eri harrastuksiin. Kisaamme Rally-tokossa, Tokossa ja Mejässä, yksi tulos löytyy myös taakanvedosta. Näiden lisäksi harrastamme vielä FH-jälkeä ja omaksi iloksi ollaan käyty agilityn möllikisoissa. Näyttelykehissä, missä meitä ei enää niin usein näe, käymme joskus ihan omaksi iloksi pyörähtämässä ja koirani toimii myös haavakkosorkkaeläinten hakutilanteissa.

Tällä hetkellä laumaani kuuluu amstaffin lisäksi itäsiperianlaikanarttu 1v ja austalianpaimen-koirauros 1,5V. Itäsiperianlaika on oma kasvattini, ja sen kanssa harrastetaan metsästystä ja toivottavasti mejääkin tulevaisuudessa. Itse olen suorittanut koetoimitsijakurssit palveluskoirakokeiden ja Rally-Tokon osalta, kasvattajakurssi on suoritettu ja kennelnimikin on. Olen myös arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja ja hirvenhaukkutuomariharjoittelija.

Yhteystiedot: elli.kiiski@gmail.com, puh. 0400 405 611

Saija Tiainen, Jyväskylä

Kuva: Harri Karvonen

Kuva: Harri KarvonenMoikka! Olen Saija Tiainen, amstaffiyhdistyksen pentukummi. Asun Jyväskylässä kahden amstaffiuroksen kanssa. Elämääni on kuulunut koira aina nelivuotiaasta saakka (noin 38 vuotta). Tiibetinspanielista aloitin, mutta amerikanstaffordshiresta tuli Minun Rotuni. Amstaffeja minulla on ollut kaikkiaan kolme (joista yksi Italiasta).

Viimeiset 10 vuotta koirat ovat olleet minulle harraste-/kisakavereita. Harrastan koirieni kanssa tottelevaisuutta, Rally-Tokoa, vesipelastusta, peltojälkeä ja suojelua. Olen myös toiminut kouluttajana kaikkiaan noin kahdeksan vuotta. Nykyään vedän enää satunnaisia kursseja.

Autan mielelläni koiraihmisiä arjen haasteissa ja ohjaan halutessa harrasteiden pariin.

Yhteystiedot: s.tiainen@hotmail.com, puh:  050 531 4399

Jenna Käkelä, Seinäjoki

Olen Jenna Käkelä Seinäjoelta ja olen Etelä-Pohjanmaan pentukummi. Minulla on ollut aina koiria, ihan pienestä tytöstä asti. Tutustuttuani tähän rotuun tiesin sen olevan täydellinen juuri meille. Tällä hetkellä meillä on kaksi amstaffia, joiden kanssa käyn näyttelyissä ja harrastan rallytokoa. Haluankin työskennellä rodun parissa, ja autan mielelläni pentujen ja vähän isompienkin amstaffien kanssa.

Yhteystiedot: jenna.kakela@gmail.com, puh: 045 630 2668

Outi Kokkonen, Rovaniemi

Olen Outi, rovaniemeläinen koiraharrastaja jo 2000 luvun alusta, jolloin minulle tuli ensimmäinen harrastuskoira (rottweiler). Kotona on tällä hetkellä neljä amstaffia: Aco -05, Nala -07, Kuura -12 ja Laku -17. Kaikkien kanssa harrastelen mm. TOKOa ja PK lajeista hakua ja jälkeä. Amstaffi on joskus harrastuskoirana hieman jästipää, mutta rotuna muuten niin mahtava, että siksi näiden kanssa jaksaa hakata päätä seinään vuodesta toiseen. Ja parasta on se, että työn jälki näkyy ja onnistumiset tuntuu todella palkitsevilta! Kehoitankin kaikkia touhuamaan omien amstaffien kanssa ja kokeilemaan eri lajeja (vaihtoehtoja onkin nykyään todella paljon).

Yhteystiedot: outikokkon@gmail.com, puh: 040-721 2283