Amstaffileiri 27.-28.8. Taipalsaarella

Suomen Amerikanstafforshirenterrieriyhdistys ry järjestää amstaffileirin la-su 27.-28.8. Taipalsaarella. Leirillä muun muassa tottelevaisuus- ja näyttelyharjoitusryhmä!

Seuraavassa kouluttajat:

Maarit Kuntola

Olen aloittanut palveluskoiraharrastuksen vuonna 2000 ja oman yhdistyksen kouluttajana olen toiminut jo liki 20 vuotta. Olen harrastanut palveluskoira lajeista pk-jälkeä ja hakua sekä pelastuskoiratoimintaa. Olen myös tuomari (käyttäytymiskoe, pk jälki ja pelastuskoirakoe). Olen osallistunut myös muutamiin tokokokeisiin parin aiemman harrastuskoirani kanssa.

Tottelevaisuuden harjoittelussa pidän tärkeänä, että koira haluaa tehdä hommia ohjaajansa kanssa. Molemmilla pitäisi olla hauskaa, ja siihen kuuluu myös luottamus koiran hallittavuuteen. Suotavaa olisi myös, että harrastus tuottaa kivoja fiiliksiä ja oivalluksia, kun sekä koira että ohjaaja oppivat uutta.

 

Nina Maalahti

Olen Nina, koiranäyttelyharrastusta minulla on takana reilut 30 vuotta. Olen kiertänyt kehiä lapsesta saakka esittäen niin omia kuin tuttavien koiria, kilpaillen myös Junior handler -kilpailussa molemmissa ikäluokissa. Nykyisin toimin myös Junior handler -tuomarina. Omien koirien kanssa kierrän näyttelyjä, niin koti- kuin ulkomailla sekä toisinaan esitän myös tuttavieni koiria aikataulun niin salliessa.
Minusta koiranäyttelyt ovat hienoimpia koiraharrastuksia, joita koiran kanssa voi harrastaa. Näyttelyihin kuuluu paljon mukavaa yhdessä olemista ja tsemppaamista, parhaimmillaan se tuo uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Koulutan paljon koiraharrastajia näyttelykoulutuksen muodossa ja tavoitteenani on saada koiranesittäjä onnistumaan koiran esittämisessä tuoden esitettävä koira edukseen koko kehäarvostelun ajan. Näyttelyissä koiran käsittely sekä käsiteltävyys ovat tärkeässä osassa arvostelua. Koiran näyttelyesiintyminen on kokonaisuus, jota kannattaa harjoitella. Hyvin esiintyvä ja käyttäytyvä koira on kehässä ilo silmälle.

 

Mari Laari

Palveluskoiraharrastuksen aloitin itse aktiivisesti vuonna 2001. Omia koiria minulla on ollut saksanpaimenkoiria sekä belgianpaimenkoiria. Olen kilpaillut pk jäljellä.

Kaikessa koirankoulutuksessa panostan siihen, että koira on halukas tekemään töitä yhdessä ohjaajansa kanssa. Tottelevaisuudessa ennen kaikkea yhteistyöllä on tärkeä merkitys. Kun koirakon välinen toiminta on kunnossa, tekeminen tuottaa iloa molemmille.