Hopeapantakilpailun sääntöjen asiavirheen korjaus

Jo vuosien ajan molemmat yhdistyksen alaiset näyttelykoirakilpailut Vuoden näyttelyamstaffi ( ent. Masterbolt-pokaali ) ja Hopeapantakilpailu ovat olleet pisteenlaskultaan yhtenevät.

Kiitos tarkkaavaisen jäsenemme, löytyi kuitenkin eroavaisuus virallisista säännöistä ja tämä päätettiin korjata hallituksen kokouksessa 1/2021. Koska pisteet on jo vuosia laskettu täysin samoin molemmissa kilpailuissa, lisättiin Hopeapanta-kilpailuun lauseet joiden mukaan pisteet on käytännössä laskettu mutta jotka puuttuivat säännöistä. Näin ollen myös vuoden 2020 palkittavat koirat palkitaan samoin perustein kuin aiempinakin vuosina, vaikka sääntöjen korjaus tapahtuikin nyt.

Alla vielä korostettuna lauseet joiden mukaan pisteet on laskettu jo kauan, mutta jotka ovat puuttuneet säännöistä ja nyt sinne lisätty.

Korkeintaan viiden parhaan näyttelyn tulos lasketaan mukaan. Myös ulkomaiset näyttelyt huomioidaan, kuitenkin niin että korkeintaan kaksi tulosta saa olla ulkomaisista näyttelyistä. Vähintään kolme tulosta tulee näin ollen kotimaisista näyttelyistä. Jos näyttely ei ole kaikkien rotujen näyttely, saa lisäpisteitä vain ryhmäsijoituksista. Tasatuloksen sattuessa voittaa se, jolla on eniten BIS 1 sijoituksia. Jos nekin menevät tasan, ratkaisevat BIS 2 sijoitukset jne.