Pentuelista

Oona Reponen
puh 040 769 77 38
pentutiedustelu (at) amstaffiyhdistys.net
Soitot ennen klo 21.00 // Ei tekstiviestejä. Mikäli et tavoita pentuvälittäjää puhelimitse (3-vuorotyön takia saattaa tavoitettavuus olla vaihtelevaa), niin jätä soittopyyntö joko tekstiviestinä tai sähköpostilla.
* Pentuvälittäjältä myös uudistettu pentuopas myynnissä

Päivitettävää? Käytä kaavaketta tai lähetä viesti pentuvälittäjälle. Kummallakin tavalla voit myös toimittaa valokuvat vanhemmista ilmoituksen yhteyteen.

HUOM. Mikäli pentueen vanhemmilla on terveystutkimustuloksia, joita ei löydy Kennelliiton jalostustietokannasta, niin toimita ko. tiedot pentuvälittäjälle sähköpostitse, kiitos.

Pentuelistan päivitykset tapahtuvat n. kerran viikossa (huomioithan, että esim. kesäaikaan päivitysväli voi olla pidempikin).

Lista päivitetty 13.9.2019.

Astutetut

Odotetaan syntyvän vko 39

Golden Ferya – Jonna Hörkkä, Iisalmi
0404112762 jonna.horkka@pp.inet.fi

uros/narttu Hullabaloo’s Count Your Fingers Hera Empire Staff
Lonkat B/B 102 (68%) A/A (ulkom.tulos)
Kyynärät 0/0 0/0 (ulkom.tulos)
Silmät ok dictichiasis
ei sivuääniä terve (ultra)
Muut terveystestit Polvet 0/0
Näyttely MVA MVA
LTE
Ataksia terve

Odotetaan syntyvän vko 40

Fuerza Amiga – Tara Ketonen
0451223201 fuerzaamigas@gmail.com

uros/narttu Scrky’s Ridickulous Barbara American Lady
Lonkat B/B (ulkom.tulos) A/A 110 (60%)
Kyynärät 0/0 (ulkom.tulos) 0/0
Silmät ok
ei sivuääniä
Muut terveystestit Polvet 0/0
Näyttely JMVA Vara-SERT
LTE
Ataksia terve

Syntyneet

Synt. 4.8.2019, 4u, 5n

Polar Express – Siru Heinikoski, Sastamala
0469505166 siruheinikoski@gmail.com

uros/narttu Polar Express Chronicle of Wicket Roxy Ruffian Joannidis
Lonkat A/A 109 (71%) A (ulkom.tulos)
Kyynärät 0/0 108 (71%) 1/0
Silmät ok ok
ei sivuääniä
Muut terveystestit
Näyttely
LTE 122
Ataksia kantaja terve

Muut kotia etsivät

Etsitään yhteistyökykyistä ja vastuullista sijoituskotia syksyllä Suomeen tulevalle amstaffin narttupennulle. Mielellään Pohjois-Karjalan alueelta. Lisätietoja: Suvi Paunimo/ Saku Tuovinen 0405300219 suvi.paunimo@hotmail.com.

Tailshakers If I can Dream “Unto” s. 21.5.2013 etsii loppuelämän kotia. Unto ei ole häirikkökoira vaan kodinvaihdon syynä on perheenjäsenen allergisoituminen koiralle. Unto on vahva ja luonteikas uros joten uudelta kodilta vaaditaan kykyä, tietotaitoa ja osaamista tämäntyyppisten koirien kanssa elämisestä. Unto on perusterve, kastroimaton uros. Ei remmirähjä. Unto asuu lapsiperheessä ja koiran kanssa on harrastettu ohjatusti. Tiedustelut: puhelimitse, wa 050 9126774 tai margit.nousiainen@gmail.com

Hyödyllisiä linkkejä pentua ostaessa

1. Haluan amstaffin
  2. JTO (Jalostuksen tavoiteohjelma)
  3. Pennun ostaminen vaatii harkintaa

Amerikanstaffordshirenterrierin pennun tulee olla rekisteröity ja tunnistusmerkitty. Pennun vanhempien tulee täyttää vähintään PEVISA terveystutkimukset.

Älä osta pentua ataksiatestaamattomista vanhemmista
Ataksiasta lisää täältä.

Amstaffeilla on myös perinnöllistä pikkuaivojen rappeumasairautta eli ataksiaa. Sairaus johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Ataksiaan on olemassa geenitesti, joten tarkista että mahdollisen pentusi vanhemmat ovat testattuja tai ovat geneettisesti terveitä; vain näin voit olla varma, ettei sinun koirasi sairastu ataksiaan. Statuksen terve tai kantaja saaneet koirat eivät itse sairastu ataksiaan, mutta jos kaksi kantajaa yhdistetään, ne voivat saada sairaita pentuja.

[/one_third_last]